Izrael: Galant ostaje na funkciji ministra odbrane do daljeg

Tanjug
Izrael: Galant ostaje na funkciji ministra odbrane do daljeg

JERUSALIM- Izraelski ministar odbrane Joav Galant, čija je smjena dovela do ustavne krize u toj zemlji, ostaće na funkciji do daljeg, saopšteno je danas iz izraelske vlade.

Kako navodi Rojters, takav potez ukazuje na neodlučnost vlade koje korake dalje da preduzme u krizi zbog reforme pravosuđa, koja je izazvala veliko nezadovoljstvo u javnosti.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je izjavio, poredeći krizu u zemlji sa porodičnom svađom, da je cilj vlade da ''pronađe sporazume''.

Agencija navodi riječi američkog ambasadora u Izraelu da bi Netanijahu uskoro ''mogao da dobije dugo očekivani poziv u Bijelu kuću''.

Ranije danas organizatori protesta protiv reforme pravosuđa u Izraelu saopštili su da će nove demonstracije biti održane danas i u subotu.

Izraelski premijer najavio je u ponedeljak da, zbog pritisaka na vladu koju predvodi, privremeno odlaže reformu pravosuđa nakon višemesečnih masovnih protesta koji su ove nedelje dostigli vrhunac.

Netanijahu je rekao da odlaganje predstavlja “pravu mogućnost za dijalog”, ali je istovremeno dodao da će “u svakom slučaju” reforma biti usvojena da bi “obnovila ravnotežu” između grana vlasti u Izraelu. Premijer Izraela je sugerisao da će odlaganje trajati do početka letnjeg zajsedanja Kneseta, zakazanog za 30. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana