Hongkong poklanja 500.000 besplatnih avio karata radi podsticanja turizma

Tanjug
Hongkong poklanja 500.000 besplatnih avio karata radi podsticanja turizma

HONGKONG- Vlada Hongkonga najavila je da namjerava da pokloni 500.000 besplatnih avio karata u okviru napora da oživi turizam i ponovo privuče posjetioce u grad, objavio je danas Si-En-En (CNN).

Kako se navodi, inicijativa pod nazivom „Zdravo, Hongkong“ predstavljena je u četvrtak, a na njoj je rađeno više od dvije godine.

Besplatne karte biće raspoređene među tri gradske avio-kompanije - Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posjete uvodnu stranicu "Svijet pobjednika" od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata. Kako je najavljeno, ulaznice će biti podeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih dijelova svijeta, a lokalni stanovnici takođe mogu da učestvuju u akciji.

Hongkong je počeo da otkazuje javne događaje u januaru 2020. godine kada su prijavljeni prvi slučajevi obolelih sa simptomima sličnim infekciji koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini.

Putovanja u Hongkong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtevi za višestrukim PCR testovima za putnike. Hongkong je prije pandemije godišnje prosečno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na oko 100.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana