Francuski reper MHD osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva 2018.

Tanjug
Francuski reper MHD osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva 2018.

PARIZ- Francuski reper MHD, čije je pravo ime Mohamed Sila, osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubistva mladića u Parizu 2018. godine, koji je prvo udaren automobilom, a potom izboden nožem.

Petorica saučesnika MHD-a su takođe osuđeni na zatvorske kazne od 10 do 18 godina zbog ubistva počinjenog tokom tuče između rivalskih bandi, ali trojica optuženih su oslobođeni, prenosi Gardijan.

U noći 5. jula 2018. godine  23-godišnji Loik K. je prvo udaren crnim „mercedesom“, a zatim ga je pretuklo i izbolo desetak ljudi u 10. arondismanu francuske prestonice.

MHD je negirao  da je bio na licu mjesta, ali je lokalni stanovnik snimio incident sa svog prozora, na osnovu čega je identifikovano da mercedes pripada MHD-u.

Drugi svjedoci su takođe identifikovali MHD po njegovoj frizuri ili duksu marke Puma za koji je reper bio ambasador brenda.

Automobil kojim je udaren Loik K. pronađen je napušten i zapaljen na jednom parkingu dan nakon ubistva.

MHD je pred sudom, prije nego što se povukao da sa advokatima razmotri presudu donijetu nakon tronedjeljnog postupka, ponovo izjavio da je nevin.

- Od početka sam tvrdio da sam nevin u ovom slučaju i nastaviću da branim svoju nevinost -rekao je MHD pred prepunom sudnicom.

Osuđeni, koji su se svi izjasnili da nisu krivi, imaju 10 dana za podnošenje žalbe nadležnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana