Erbas blizu sklapanja rekordnog posla sa IndiGo za prodaju 500 aviona A320

Tanjug
Erbas blizu sklapanja rekordnog posla sa IndiGo za prodaju 500 aviona A320

PARIZ - Kompanija "Erbas" blizu je sklapanja potencijalno rekordnog posla za prodaju 500 aviona A320 za najvećeg indijskog prevoznika IndiGo, rekli su izvori iz avionske industrije.

Evropski proizvođač aviona se pojavio kao predvodnik za narudžbinu, naveli su izvori na marginama jednog sastanka avio industrije u Istanbulu, javio je Rojters.

Takav posao bi vrijedi najviše 50 milijardi dolara na osnovu nedavno objavljene Erbasove liste cijena, ali obično vrijedi manje od polovine te sume zbog uobičajenih popusta avio industrije za velike ponude, navodi britanska agencija.

"Erbas" i "Boing" se takođe i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona "A330 neo" ili "boing 787" avio-kompaniji IndiGo, rekli su izvori.

Izvršni direktor IndiGo Piter Elbers, koji prisustvuje godišnjem sastanku Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj u Istanbulu, odbio je da komentariše komercijalna pitanja.

"Erbas" i "Boing" su takođe odbili da komentarišu, navodi Rojters

đIndiGo je već jedan od najvećih Erbasovih kupaca i do sada je naručio ukupno 830 aviona iz porodice "erbas A320", dodaje britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana