Priveden otmičar iz autobusa sa međunarodne autobuske linije Dortmund-Beograd

Tanjug
Foto: Bild.de

BERLIN - Njemačka policija privela je večeras putnika koji je uzeo za taoca vozača autobusa na auto-putu u južnom dijelu Njemačke, javio je “Fokus onlajn”, pozivajući se na policiju.


List “Bild” prenosi da su u 21.25 časova pripadnici specijalne policijske sedinice SEK stupili u akciju i da su se čule tri detonacije.

“Policijski helikopter sada osvjetljava to područje”, navodi se u izvještaju.

Policija je ranije objavila da se pretpostavlja da je u autobusu naoružani čovjek i još nekoliko ljudi, te da su putnici napustili vozilo.

Tanjug je ranije objavio da se na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, srpskog prevoznika “Lasta”, desio napad na putnike i vozače koji je izvršio Fahrudin Kahrović zbog, kako je rekao, “poruke od Alaha”.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji, kako Tanjug saznaje zove Fahrudin Kahrović, fizički je nasrnuo na druga dva putnika.

On je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika, ali se i dalje nalaze u autobusu.

Vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom u kontaktu s jednim od vozača, koji su zatvoreni u autobusu s napadačem.

Njemački Bild tvrdi da je u toku talčka kriza, što za sada nije potvrđeno.

Pregovarači njemačke policije su na licu mjesta i pokušavaju da riješe nastalu situaciju.

Policija je na lice mjesta došla u velikom broju, a među njima su pripadnici specijalne jedinice SEK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana