Dai Bing: Dokazi o laboratorijama SAD u Ukrajini alarmantni

Tanjug
Dai Bing: Dokazi o laboratorijama SAD u Ukrajini alarmantni

NjUJORK - Najnoviji dokazi koje je Rusija objavila u vezi sa američkim biolaboratorijama u Ukrajini izgledaju alarmantno i moraju se istražiti, rekao je danas zamjenik kineskog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Dai Bing na sastanku Savjeta bezbjednosti UN.

On je naveo da Kina smatra zabrinjavajućim najnovije dokaze o biološkoj aktivnosti koje je Rusija objavila i da je to pitanje “međunarodne bezbjednosti”, prenosi TAS S.

„Svaka aktivnost u oblasti vojnih istraživanja, uključujući dokaze koje je Rusija pružila, trebalo bi da alarmira međunarodnu zajednicu. Kina poziva zainteresovane strane da pokažu odgovornost i da blagovremeno reaguju i izvrše odgovarajuće provjere kako bi se otklonile sumnje.Pozdravljamo ocjenu dokumenata koje je Rusija predstavila u okviru Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja”, rekao je kineski diplomata.

Načelnik ruskog tima za zaštitu od radijacije, hemijskog i biološkog oružja Igor Kirilov rekao je da je Ukrajina postala poligon za zapadne zemlje u razvoju komponenti biološkog oružja i testiranju uzoraka novih medicinskih lijekova, navodi TAS S.

On je izjavio da su lideri Demokratske partije SAD bili ideolozi vojno-biološke američke aktivnosti u Ukrajini i da su u istraživanje uključene „velike farmakološke kompanije, kao što su Fajzer, Moderna i Merk, kao i kompanija Gilead, povezana sa Ministarstvom odbrane SAD.

Kirilov je rekao da je Marijupolj korišćen kao regionalni centar za sakupljanje i sertifikaciju uzročnika kolere tokom istraživanja sprovedenih u ukrajinskim biolaboratorijama, a postoje i dokazi da je takav rad obavljen sa patogenima zečije groznice i antraksa, navodi TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana