Bijela kuća: Ako ne podržimo Ukrajinu, cijena će biti još veća

Tanjug
Bijela kuća: Ako ne podržimo Ukrajinu, cijena će biti još veća

VAŠINGTON - Portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da, ukoliko SAD ne podrže Ukrajinu u borbi protiv Rusije, to bi nanelo veliku štetu američkim ekonomskim i bezbjednosnim interesima. "Ako (ruski predsjednik Vladimir) Putin dobije Ukrajinu, staje na prag NATO-a.

I kao što sam rekao prije neki dan, ako mislite da je cijena podrške Ukrajini sada visoka, razmislite o tome koliko će to biti ne samo u novcu, već i u američkoj krvi ako moramo početi da djelujemo u skladu sa našim obavezama iz člana pet", rekao je Kirbi na brifingu za novinare.

Kirbi je rekao da je politička kontroverza oko pomoći Ukrajini „veliki poklon Vladimiru Putinu“, saopštio je Stejt department.

"On je računao na takav razvoj događaja još od početka ovog rata. Ako vam je stalo do naše nacionalne bezbjednosti, trebalo bi da vidite Putina kakav jeste, trebalo bi da vidite Rusiju onakvu kakva jeste i shvatite da pomažete Ukrajini... pomažete da oni pobjede u ovom ratu je u velikoj mjeri u interesu naše nacionalne bezbednosti i interesa nacionalne bezbjednosti svih naših saveznika u Evropi", rekao je Kirbi.

Član pet Severnoatlantskog ugovora zahteva od država članica da oružane napade na bilo koju državu članicu smatraju napadima na celu Alijansu i da pruže hitnu vojnu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana