Američki zvaničnik: Blinken se neće sastati sa Lavrovom u Skoplju

Tanjug
Foto: Tanjug/Rojters

VAŠINGTON - Visoki zvaničnik Stejt departmenta rekao je danas da ne očekuje da će američki državni sekretar Entoni Blinken imati bilo kakav sastanak sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, tokom sastanka ministara spoljnih poslova OEBS-a u Sjevernoj Makedoniji.

"Ne očekujemo sastanak", rekao je neimenovani zvaničnik, prenosi Glas Amerike.

Upitan o Blinkenovoj odluci da prisustvuje samitu OEBS-a, visoki zvaničnik Stejt departmenta je rekao da je OEBS važna institucija za bavljenje političkim pitanjima i pitanjima ljudskih prava širom Evrope.

"Sekretar će biti u Skoplju u znak solidarnosti sa Sjevernom Makedonijom, koja je uradila odličan posao u teškoj godini kao predsedavajući, i da izrazi solidarnost sa ostalim članicama OEBS-a", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Vlasti Sjeverne Makedonije dozvolile su ruskom šefu diplomatije da prisustvuje sastanku OEBS-a u Skoplju, zbog čega Ukrajina i pribaltičke zemlje bojkotuju sastanak.

"Prisustvo Lavrova će pružiti Moskvi priliku za širenje propagande", naveli su ministri spoljnih poslova Litvanije, Estonije i Letonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana