Američka policija pojačala mjere sigurnosti pred očekivano hapšenje Donalda Trampa

GS
Foto: Tanjug

NjUJORK - Policija u većim američkim gradovima priprema se za potencijalne nemire u slučaju da bivši predsjednik Donald Tramp bude uhapšen ove sedmice u sklopu istrage o nezakonitim isplatama.

Vlasti u Njujorku, Vašingtonu i Los Anđelesu pojačavaju prisutnost policijskih snaga.

Tužilac na Menhetnu mogao bi optužiti Trampa zbog sumnji da je platio porno zvijezdi da šuti o aferi koju su navodno imali. Bio bi to prvi krivični postupak pokrenut protiv bivšeg američkog predsjednika.

Čelične barikade podignute su u ponedjeljak ispred Krivičnog suda na Menhetnu, gdje bi Tramp mogao biti optužen, odnosno gdje bi mu mogli biti uzeti otisci prstiju i gdje će biti fotografiran ako optužnica bude podignuta ove sedmice, kao što američki mediji naširoko očekuju.

Pojačana prisutnost policije takođe je primjetna ispred Tramp Tauera u Njujorku.

Svim pripadnicima njujorške policije, uključujući detektive u civilu, naređeno je da u utorak nose punu uniformu i stavljeni su u pripravnost za mobilizaciju, rekao je policijski izvor za CBS.

Slučaj Stormi Deniels usesređen je na to kako je Tramp nadoknadio svom bivšem advokatu, Majklu Koenu, nakon što je on platio Daniels 130.000 dolara da šuti uoči predsjedničkih izbora 2016. o navodnoj aferi s Trampom koja se dogodila nekoliko godina ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana