Još jedna istraga o Berluskoniju

Tanjug
Još jedna istraga o Berluskoniju

Rim - Protiv Silvija Berluskonija pokrenuta istraga u vezi mogućeg uticaja na svjedoke tokom suđenja u kom je osuđen zbog seksualnog odnosa sa maloljetnicom.

Biši italijanski premijer je uložio žalbu na tu presudu iz jula 2013, prema kojoj je proglašen krivim zbog plaćanja seksa sa prostitutkom Karimom El Marug, poznatijom pod nadimkom Rubi Srcolomka, prenio je britanski Bi-Bi-Si.

Policija sada sumnja da su se Berluskoni i njegovi advokati sastajali sa svjedocima kako bi razgovarali o tome kako će one svjedočiti na suđenju. Istragom je ukupno obuhvaćeno 45 ljudi, među kojima su, pored Berluskonija, i neki od istaknutijih članova njegovog advokatskog tima Nikolo Gedini i Pjero Longo, saopštili su sudski organi.

Pored toga, policija istražuje i djevojke koje su prisustvovale zabavama u Berluskonijevoj vili u okolini Milana.

Berluskoni je lani izbačen iz italijanskog parlamenta zbog optužbi za utaju poreza, zbog čega je osudjen na godinu dana kućnog pritvora ili na društveno koristan rad.

Pored presude zbog seksualnih odnosa sa maloljetnom prostitutkom dok je bio na mjestu premijera, Berluskonija je sud proglasio krivim i zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana