Још једна истрага о Берлусконију

Танјуг
Још једна истрага о Берлусконију

Рим - Против Силвија Берлусконија покренута истрага у вези могућег утицаја на свједоке током суђења у ком је осуђен због сексуалног односа са малољетницом.

Биши италијански премијер је уложио жалбу на ту пресуду из јула 2013, према којој је проглашен кривим због плаћања секса са проститутком Каримом Ел Маруг, познатијом под надимком Руби Срцоломка, пренио је британски Би-Би-Си.

Полиција сада сумња да су се Берлускони и његови адвокати састајали са свједоцима како би разговарали о томе како ће оне свједочити на суђењу. Истрагом је укупно обухваћено 45 људи, међу којима су, поред Берлусконија, и неки од истакнутијих чланова његовог адвокатског тима Николо Гедини и Пјеро Лонго, саопштили су судски органи.

Поред тога, полиција истражује и дјевојке које су присуствовале забавама у Берлусконијевој вили у околини Милана.

Берлускони је лани избачен из италијанског парламента због оптужби за утају пореза, због чега је осудјен на годину дана кућног притвора или на друштвено користан рад.

Поред пресуде због сексуалних односа са малољетном проститутком док је био на мјесту премијера, Берлусконија је суд прогласио кривим и због злоупотребе службеног положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана