Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja

Tanjug
Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja

BEOGRAD - Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS-a završen je danas oko 18 časova, a predsjednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovorali o mnogo čemu, dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje te dvije stranke do kraja maja.

Šapić je novinarima rekao da je utisak nakon sastanka dobar, da je bilo sve kako je očekivao i da su dvije delegacije razgovarale o tehničkim stvarima i tačkama oko kojih će se ujediniti.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno donio odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsjedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Upitan kada će biti održan sljedeći sastank, Šapić je odgovorio da će dvije stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

Sastanak delegacija u sedištu SNS završen je oko 18 časova, a sjedište te stranke ubrzo poslije Šapića napustio i Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao ''o mnogo čemu''.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Đurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsjedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana