Za smeštaj kadeta Vojne akademije novih 3.300 kvadrata

Tanjug
Za smeštaj kadeta Vojne akademije novih 3.300 kvadrata

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas rekonstruisani objekat za smeštaj kadeta i slušalaca na Vojnoj akademiji od 3.300 metara kvadratnih, sa 66 klimatizovanih soba, kancelarijama i pomoćnim prostorijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ukupna vrijednost investicije je 215 miliona dinara.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da je istorija Srbije istorija ratova u borbi za slobodu i upravo „zbog toga je toliko važno i dragoceno da Srbija nikada ne prestane da školuje svoje oficire, podoficire, sve one koji brinu o Vojsci Srbije, koji jesu Vojska Srbije i koji će brinuti o bezbednosti svakog građanina naše zemlje”.

Poručio je da je svako ulaganje u Vojnu akademiju ulaganje u kvalitet života naših kadeta i ulaganje u kvalitet obuke i obrazovanja naših oficira, onih koji vode vojsku i onih koji će tek voditi vojsku.

Vulin kaže da je izgradnja nove i rekonstrukcija zgrade koju je danas posjetio i obezbjeđivanje potpuno novog prostora za smještaj profesora i studenata prvo veliko ulaganje u Vojnu akademiju još od 1980. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana