Vučić: Štitiću interese Srbije i srpskog naroda

Srna
Vučić: Štitiću interese Srbije i srpskog naroda

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, po dolasku u Brisel, da je od velikog značaja neformalna radna večera kojoj će večeras prisustvovati, te najavio da će da štiti interese Srbije i srpskog naroda.

Vučić je rekao da će prvo ukazati na kritike koje je iznio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom prisustva skupu predsjedavajućeg tog tijela Željka Komšića, koji nije ovlašten da govori u ime Predsjedništva BiH.

Upitan da prokomentariše pismo Dodika predsjedniku Savjeta EU Šarlu Mišelu, u kojem navodi da je BiH neravnomjerno prisutna u Briselu, Vučić je rekao da je Dodik potpuno u pravu.

Vučić je uoči sastanka u Briselu rekao da će na ovom skupu “svih koji su važni u Evropi” svako iznijeti svoje.

“Zamislite kako bi izgledalo da nisam ovde. Kakva bi bila divna unosna diskusija da mene nema. Oni će da štite interese svojih teritorija i zemalja, a ja Srbije i srpskog naroda”, objasnio je Vučić za TV “Pink”.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je tokom dolaska na radnu večeru lidera EU i zapadnog Balkana u Briselu da će svoj prijedlog o imenovanju specijalog predstavniku za dijalog Beograda i Prištine pripremiti do martovskog sastanka Savjeta EU.

“Prijedlog još nije spreman. Zahtjevne su pripreme oko mandata i drugih formalnosti. Nećemo moći da izađemo sa tim sutra /na sastanku Savjeta ministra spoljnih poslova EU/, ali svakako će biti za sljedeći sastanak Savjeta EU”, rekao je Borelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana