Vučić: Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu

Tanjug
Vučić: Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj i da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu i da će brinuti o njemu ma gdje se nalazio.

U intervjuu za današnji "Informer", on, povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

- Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore - rekao je predsednik Srbije.

Odgovarajući na optužbe ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da Srbija vrši agresiju na Crnu Goru, Vučić ga je nazvao "stručnjakom za Oluju koji tvrdi da je 250.000 Srba proteralo same sebe iz Hrvatske" i poručio da on radi svoje jer ga Hrvati svaki put lijepo dočekaju da proslave progon Srba.

 - A mi ćemo da radimo svoj posao, poštujući poredak Crne Gore, ali imamo pravo da pitamo za sudbinu srpskog narod i SPC i nećemo odustati od toga, jer imamo odgovornost prema našem narodu ma gde da se nalazi - istakao je Vučić.

On je juče u Minhenu rekao da će saslušati njihove stavove u vezi sa situacijom u BiH i istakao da će uvek insistirati na očuvanju mira i stabilnosti u toj zemlji.

- Uvek ću da insistiram na očuvanju mira i stabilnosti u BiH, mi postujemo integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH - dodao je Vučić u izjavio za Al Džaziru.

On je naveo da svi zajedno moraju da rade na očuvanju mira i stabilnosti jer je to najvažnije za sve narode.

Vučić će danas razgovarati u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o situaciji u BiH.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana