Vučić se sastao sa Srbima iz regiona

Tanjug
Vučić se sastao sa Srbima iz regiona

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas prije podne u Beogradu sa predstavnicima Srba iz regiona, a tema sastanka je situacija u Crnoj Gori i BiH.

Sastanku u zgradi Predsjedništva prisustvuju patrijarh Irinej, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Tu su i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Na sastanku su i ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, kao i generalni sekretar predsjednika Republike Nikola Selaković.

Predsjednik Srbije ranije je rekao da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj i da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu i da će brinuti o njemu ma gdje se nalazio.

Vučić je, povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega Srbija i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

- Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore - rekao je predsjednik Srbije.

Poslije sastanka u Predsjedništvu, koji je počeo u 11 sati, predviđene su izjave za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana