Vozač u Inđiji izletio s puta na šine i ostavio vozilo

Tanjug
Foto: Ilustracija

INĐIJA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji podnijeće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv muškarca starog 36 godina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da je on juče, oko 18:30 sati, upravljajući "fordom" uslijed neprilagođene brzine sletio sa puta, a automobil se zaustavio na železničkim šinama u blizini pružnog prelaza Golubinci - Ljukovo, nakon čega je izašao i napustio lice mjesta, a nije obavestio radnike "Železnice Srbije".

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u ostavljeni automobil udario je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Šid - Beograd i izazvao prekid železničkog saobraćaja.

Policija je u automobilu pronašla kesicu sa suvom biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana i dve ručno motane cigarete, koji će biti poslati na vještačenje. 

Zbog odbijanja da se testira na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci i zbog kršenja zaštitne mjere upravljanja vozilom "B" kategorije, tridesetšestogodišnjaku je određeno zadržavanje do 24 časa, u kom roku će biti priveden nadležnom prekršajnom sudiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana