Vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk počeo da ispituje Lalića

Tanjug
Foto: YT

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi vođa klana Veljko Belivuk počeo je danas po podne da ispituje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Belivuka i Marka Miljkovića.

 
    Lalić je odgovarajući na Belivukova pitanja ponovio da je Miljkovićevo mišljenje bilo bitnije u grupi od Belivukovog, što se, kako tvrdi Lalić, nastavlja i na suđenju, gdje Miljković vodi odbranu umjesto advokata. 
    Upitan šta je razlog za potpisivanje sporazuma sa tužilaštvom o svjedočenju protiv optuženih, Lalić je naveo da "Kavački klan" mjesecima nije uplaćivao kantinu dok su u pritvoru, što, kako je kazao, pokazuje kako ta kriminalna grupa na taj način brine o svojim pripadnicima.
    Belivuk je u jednom trenutku rekao "Laliću zašto uporno pokušavaš da nas napraviš zlikovcima i zlotvorima".
    Više puta tokom kratkog ispitivanja Lalić i Belivuk su se verbalno sukobili. 
    Belivuk je tokom ispitivanja Lalića o blindiranim vratima i ostalim preprekama u prostoriji na stadionu FK Partizan, rekao "mene niko ne može da ubije Laliću".
    Sudija je odredredila pauzu nakon čega će Belivuk nastaviti ispitivanje Lalića. 
    Organizovana kriminalna grupa se potvrđenom optužnicom tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružje, otmice i silovanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana