U Novom Pazaru preminule četiri osobe, Nišu tri i Vranju jedna

Srna
U Novom Pazaru preminule četiri osobe, Nišu tri i Vranju jedna

NOVI PAZAR - Tokom prethodna 24 časa u novopazarskoj bolnici preminula su četiri pacijenta od posljedica virusa korona, u Nišu tri i u Vranju jedan.

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović rekao je na konferenciji za novinare da su u prethodna 24 časa na liječenje primljena još 32 pacijenta, čime je popunjeno 388 kreveta te zdravstvene ustanove.

“S obzirom na broj pacijenata, trenutno obavljamo detaljne preglede sa ciljem da one sa lakšom slikom prebacimo u privremenu kovid bolnicu u Medicinskoj školi ili otpustimo na kućno lečenje”, rekao je Ćorović, dodavši da je osam osoba na respiratoru.

U niškom Kliničkom centru preminula su tri pacijenta, saopšteno je iz ove zdrvastvene ustanove.

Hospitalizovana su ukupno 92 pacijenta sa potvrđenim prisustvom virusa korona, od kojih su i tri djeteta koja su u stabilnom stanju, prenose mediji.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, deset je priključeno na aparate za vještačku ventilaciju i nalaze se u veoma teškom opštem stanju.

U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 12 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U dvije kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 85 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, a jedan je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema djece zaražene kovidom-19.

U Zdravstvenom centru Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 53 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana