Svijeće i vijenci na mjestu ubistva Olivera Ivanovića

Tanjug
Svijeće i vijenci na mjestu ubistva Olivera Ivanovića

KOSOVSKA MITROVICA - Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, prijatelji, stranačke kolege i predstavnici Srpske liste obilježili su danas u Sjevernoj Mitrovici dvije godine od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića uz poruku da će istrajati da se nalogodavci i počinioci izvedu pred lice pravde.


Ispred stranačkih prostorija, na mjestu gdje je sa leđa ubijen Oliver Ivanović, još jednom je postavljeno pitanje ko je i po čijem nalogu izvršio taj zločin.

"Svi zajedno ćemo raditi na tome da se to ubistvo rasvetli i da se pravi nalogodavci i ubice izvedu pred lice pravde. Tako jasnu poruku smo i jutros dobili od Vlade Srbije da ćemo zajedno raditi na tome i istrajaćemo na kraju u tome da se pravi ubica mora izvesti pred lice pravde", rekla je potpredsjednik GI SDP Ksenija Božović.

Ona je ponovila da optužnica koja je podignuta protiv šestoro Srba govori o radu institucija Kosova, kao i da "svi znaju" da Silvana Arsović, najbliža saradnica i sekretarica Olivera Ivanovića, nije kriva, prenosi Kosovo onlajn.

"Neko očigledno treba da odgovara i oni idu ka tome, ali mi ćemo istrajati i Silvana Arsović će na kraju dokazati svoju nevinost, a pravi krivac mora da odgovara", rekla je Božović.

Počast ubijenom Oliveru Ivanoviću odali su i predstavnici Srpske liste, a predsjednik Goran Rakic je uputio apel nadležnim kosovskim institucijama, prije svega sudu i tužilaštvu, da što pre otkriju ubicu.

"Danas ćemo poslati pismo međunarodnoj zajednici i pozvati ih da se i oni uključe i pošalju svoj istražni tim kako bi pomogli Prištini, ako ona već nije u stanju ili neće da otkrije pocinioce. Tražicemo od međunarodne zajednice da se uključe u dalji istražni tok. Još jednom poručujemo svima da nećemo odustati i tražićemo dok se god ne otkriju nalogodavci i ubice", rekao je Rakić.

Nešto kasnije, počast Ivanoviću odala je i njegova prva supruga Marina, koja se u ime porodice zahvalila svima koji su došli danas, ali i koji svakodnevno postavljaju pitanje ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana