Šokantne tvrdnje na suđenju Miroslavu Aleksiću: "Dodirivao me po telu i uživao u tome"

GS
Šokantne tvrdnje na suđenju Miroslavu Aleksiću: "Dodirivao me po telu i uživao u tome"

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, ispitivanjem jedne od oštećenih polaznica te škole, koje je započeto na prethodnom ročištu.

Oštećena N.V. je potvrdila svoj raniji iskaz i navela da ju je Aleksić polno uznemiravao u dva navrata - prvi put kada je imala 14 ili 15 godina, a drugi put kada je imala 17 godina.

Tokom prvog seksualnog uznemiravanja, kako je rekla, Aleksić joj je rekao da podigne suknju i da se okrene, a u drugom slučaju kada je imala 17 godina, kako je kazala, Aleksić ju je dodirivao po zadnjici protiv njene volje.

- Dodirivao me je po telu, uživao je u tome. Pretpostavljam da je znao da neću znati kako da reagujem na sve to - rekla je ona.

Ona je rekla da se to podrazumijevalo i da su sve djevojčice u grupi pričale o toj neprijatnosti koju je ona tad doživjela prvi put. Odgovarajući na pitanja odbrane, N.V. je kazala da je samoinicijativno otišla u policiju bez ičijeg nagovora i da je sama podnijela prijavu protiv Aleksića.

Svjedočila je da je njena najbolja drugarica, takođe polaznica škole, seksualno uznemiravana i da joj je pričala o tome. Na pitanje odbrane N.V. je odgovorila da je Aleksić imao običaj da vrijeđa i ponižava polaznike te škole tokom monologa koji su oni imali u sklopu nastave.

Na pitanje sudije šta znači poseban tretman tokom pripremne nastave za prijamni ispit za Fakultet dramskih umetnosti, N.V. je odgovorila da je čula kako je Aleksić rekao njenoj najboljoj drugarici I.V. “ako večeras ne doživiš orgazam sa mnom, ti nikad nećeš biti dobra glumica”, prenosi Tanjug.

Ona je dodala da to nikad nije radio sa dječacima i muškarcima, odnosno polaznicima te škole.

Po završetku ispitivanja oštećene, Aleksićev branilac je zatražio suočavanje Aleksića i oštećene N.V. zbog, kako je tvrdio, “niza laži, fabrikovanih činjenica koje je ona iznela tokom svedočenja”.

Sudija je odredio pauzu nakon koje će druga oštećena dati svoj iskaz i odgovarati na pitanja. Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge djevojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana