Шокантне тврдње на суђењу Мирославу Алексићу: "Додиривао ме по телу и уживао у томе"

ГС
Шокантне тврдње на суђењу Мирославу Алексићу: "Додиривао ме по телу и уживао у томе"

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је настављено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, испитивањем једне од оштећених полазница те школе, које је започето на претходном рочишту.

Оштећена Н.В. је потврдила свој ранији исказ и навела да ју је Алексић полно узнемиравао у два наврата - први пут када је имала 14 или 15 година, а други пут када је имала 17 година.

Током првог сексуалног узнемиравања, како је рекла, Алексић јој је рекао да подигне сукњу и да се окрене, а у другом случају када је имала 17 година, како је казала, Алексић ју је додиривао по задњици против њене воље.

- Додиривао ме је по телу, уживао је у томе. Претпостављам да је знао да нећу знати како да реагујем на све то - рекла је она.

Она је рекла да се то подразумијевало и да су све дјевојчице у групи причале о тој непријатности коју је она тад доживјела први пут. Одговарајући на питања одбране, Н.В. је казала да је самоиницијативно отишла у полицију без ичијег наговора и да је сама поднијела пријаву против Алексића.

Свједочила је да је њена најбоља другарица, такође полазница школе, сексуално узнемиравана и да јој је причала о томе. На питање одбране Н.В. је одговорила да је Алексић имао обичај да вријеђа и понижава полазнике те школе током монолога који су они имали у склопу наставе.

На питање судије шта значи посебан третман током припремне наставе за пријамни испит за Факултет драмских уметности, Н.В. је одговорила да је чула како је Алексић рекао њеној најбољој другарици И.В. “ако вечерас не доживиш оргазам са мном, ти никад нећеш бити добра глумица”, преноси Танјуг.

Она је додала да то никад није радио са дјечацима и мушкарцима, односно полазницима те школе.

По завршетку испитивања оштећене, Алексићев бранилац је затражио суочавање Алексића и оштећене Н.В. због, како је тврдио, “низа лажи, фабрикованих чињеница које је она изнела током сведочења”.

Судија је одредио паузу након које ће друга оштећена дати свој исказ и одговарати на питања. Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, а потом и друге дјевојке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана