Saučešće Vučića i Dačića povodom željezničke nesreće

SRNA
Saučešće Vučića i Dačića povodom željezničke nesreće

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputili su telegrame saučešćča indijskim zvaničnicima povodom željezničke nesreće u toj zemlji u kojoj je stradalo više od 250 ljudi.

Vučić je u telegramu, upućenom predsjedniku Indije Droupadi Murmu, naveo da ga je vijest o strašnoj nesreći duboko potresla, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

"Dok gledamo potresne prizore iz Odiše, delimo tugu sa porodicama poginulih i celom prijateljskom Indijom, uveren da će vaša velika nacija iz ove tragedije izaći još jača", poručio je Vučić.

On je dodao da u svoje i u ime građana Srbije izražava saučešće narodu Indije, a povrijeđenima u nesreći brz i potpun oporavak.

Dačić je u telegramu indijskom kolegi Subramanjamu Džaišankaru izrazio najdublje saučešće, poručivši da Srbija duboko saosjeća u bolu i da dijeli tugu sa prijateljskim indijskim narodom.

Prema posljednjim informacijama, u nesreći koja se dogodila sinoć u blizini grada Balasore poginulo je najmanje 288 ljudi, a više od 900 je povrijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana