Novak Đoković uplatio 80 hiljada KM Opštoj bolnici u Novom Pazaru

GS
Novak Đoković uplatio 80 hiljada KM Opštoj bolnici u Novom Pazaru

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uplatio je danas pet miliona dinara (oko 80 hiljada KM) Opštoj bolnici u Novom Pazaru za pomoć u borbi protiv korona virusaĐoković je imajući u vidu tešku situaciju u tom gradu lično kontaktirao rukovodstvo bolnice i ponudio da "Fondacija Đoković" odmah kupi sve što je neophodno za lečenje zaraženih virusom Covid-19.

"Đoković je već danas uplatio pet miliona za kupovinu zaštitne opreme, lekova i medicinskih aparata, a dogovor je da sledeće nedelje uplati još koliko bude potrebno", rekao je Tanjugu direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović.

U pitanju je velika pomoć, ubedljivo najveća koju je Novi Pazar dobio, navodi Ćorović

"U ime svih građana Novog Pazara i svih zdravstvenih radnika zahvaljujem se na pomoći koja će biti iskorišćena za ovu borbu i za kupovinu zaštitne opreme, medicinskih aparata i lekova", ističe Ćorović.

Đoković, koji je i sam zaražen korona virusom, na početku pandemije uplatio je milion evra pomoći Srbiji za kupovinu medicinske opreme, a značajna finansijska sredstva donirao je i Italiji, zemlji koja je najviše bila pogođena virusom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana