Nenadić:Optužnica protiv Belivukove grupe do sljedećeg petka

Tanjug
Foto: snimak ekrana/Jutjub

BEOGRAD – Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu da će u narednih 7-8 dana biti podiugnuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, najvjerovatnije u petak i pokazao novinarima dokaze, odnosno jezive fotografije na kojima se vide isječeni delovi obezglavljenih tijela četvorice ubijenih muškaraca za čija se ubistva tereti ova grupa.

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplijenjene sa servera SKY i na njima se vide raskomadani Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja i Zdravko Radonjić.

Fotografije tijela Lazara Vukićevića, za koje je tužilac rekao da su najmonstruoznije, nisu prikazane novinarima jer ih njegov otac još nije video, za razliku od ostalih srodnika ubijenih kojima su fotografije predočene.

Nenadić je naveo da se istraga vodi proptiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još 6 navrata, protiv istih ili novih lica. Njeni pripadnici se terete za zločinačko uddruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana