Nastavljena potraga za tijelom male Danke, pripadnici UKP-a u okolini kuće osumnjičenog

GS
Nastavljena potraga za tijelom male Danke, pripadnici UKP-a u okolini kuće osumnjičenog

BOR - Sedmi je dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, ali se još uvijek traga za telom djevojčice na terenu u Borskom okrugu.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubistvo male Danke.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće osumnjičenog, piše RTS.

Inspektori pretražuju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju potok koji je u blizini.

jU ponedeljak je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je Dragijević priznao zločin, dok se Srđan Janković branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo Dalibor Dragijević preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana