Mojsilović obišao vojnike duž administrativne linije sa KiM

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji zadatke izvršavaju duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom u zoni odgovornosti baze „Mrče“ i pohvalio ih što u složenim uslovima u Kopnenoj zoni profesionalno realizuju sve zadatke.

Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u bazi, izazove sa kojima se suočavaju pripadnici snaga bezbjednosti Srbije u ovom dijelu zemlje i dostignute sposobnosti jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On se ovom prilikom lično uvjerio u odličnu osposobljenost vojnika i starješina Druge brigade kopnene vojske, u čijoj je odgovornosti baza „Mrče“, za realizaciju zadataka na kontroli Kopnene zone bezbjednosti i obezbjeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Načelnik Generalštaba je na kraju obilaska pohvalio pripadnike jedinice, koji u složenim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti profesionalno realizuju sve zadatke i tako daju pun doprinos jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije i stanju bezbjednosti u ovom dijelu Republike Srbije.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbjednosti bili su zamjenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana