Kurti na srpskom o preregistraciji i izdavanju ličnih dokumenata

Tanjug
Kurti na srpskom o preregistraciji i izdavanju ličnih dokumenata

PRIŠTINA- Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je na današnjoj sjednici vlade da će se kampanja za preregistraciju vozila i reciprocitet po pitanju ličnih dokumenta nastaviti i da neće prestati poslije 1. septembra.

Kako prenosi Ljajmi, Kurti je rekao i da za dokument koji se izdaje na prelazima na sjeveru, u okviru odluke o reciprocitetu, neće morati da se plaća.

On je dodao i da postoje dezinformacije u vezi s tim koje mogu biti opasne.

-Čuo sam za lažne vijesti da će na sjeveru biti oduzete lične karte u zamjenu za ulazno-izlazni dokument. Ovo nije istina. Dokument je dodatak koji se daje besplatno. Pozivam vas da pažljivo pratite saopštenja naše vlade i nadležnih organa - kazao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Kako dodaje, promjena registarskih tablica „donijeće oslobađanje od carine, koje dostižu cifru od oko pet hiljada evra“.

-Sa druge strane, odluka o izdavanju ulazno-izlaznih dokumenata onima koji pokažu srpska dokumenta neće ometati slobodu kretanja. Vrijeme čekanja je u proseku 20 sekundi - rekao je Kurti.

Kako se navodi, on je sve to rekao i na srpskom jeziku.

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovilo je juče šta je sve potrebno za preregistraciju vozila na RKS tablice.

Preregistracija vozila se može obaviti u svim centrima za registraciju vozila, u opštini u kojoj vlasnik ima prebivalište, a trajaće od 1. septembra do 31. oktobra, naveo je kosovski MUP na Fejsbuku i dodao da nije neophodna kosovska vozačka dozvola, već bilo koja važeća.

Kako je navedeno, neophodna je, međutim, kosovska lična karta i važeća polisa osiguranja izdata na Kosovu.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana