Imate tri dana da spremite 200.000! Otmičari tražili otkup za dvojicu kidnapovanih u Beogradu

G.S.
Foto: MUP Srbije

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mjesto Mala vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu.

Međunarodna kriminalna grupa otkrivena je i pohapšena na teritoriji Beograda.

- Otmica koja podseća na one iz američkih akcionih filmova dogodila se 10. februara u Mladenovcu, a meta kidnapera su bila dvojica sirijskih državljana - otkrio je izvor Kurira.

Grupa otmičara je držala dvojicu mladića u kući u odvojenim sobama.

Oštećene su držali ruku vezanih lisicama, a na nogama su im vezali plastične uzice. Tukli su ih drvenim palicama uz prijetnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova, objasnio je izvor kako su po filmskom scenariju otmičari pokušavali da uzmu novac od porodica otetih.

Uslijed toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 evra, a M.K. iznos od 100.000 evra.

Osumnjičeni otmičari su uhapšeni u iznajmljenoj kući u kojoj su mučili otete ljude, a nakon saslušanja u tužilaštvu, sud im je odredio pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana