Имате три дана да спремите 200.000! Отмичари тражили откуп за двојицу киднапованих у Београду

Г.С.
Foto: МУП Србије

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против четворице страних држављана због сумње да су 10. фебруара 2024. године на територији општине Младеновац, мјесто Мала врбица, заједно са другим НН лицима силом и претњом убиством одвели и задржали оштећене Ф. Б. и М.К, тражећи од њихових породица укупно 300.000 евра за откуп, односно како их не би лишили живота и како би их пустили на слободу.

Међународна криминална група откривена је и похапшена на територији Београда.

- Отмица која подсећа на оне из америчких акционих филмова догодила се 10. фебруара у Младеновцу, а мета киднапера су била двојица сиријских држављана - открио је извор Курира.

Група отмичара је држала двојицу младића у кући у одвојеним собама.

Оштећене су држали руку везаних лисицама, а на ногама су им везали пластичне узице. Тукли су их дрвеним палицама уз пријетње убиством, приморавајући их да од својих породица траже новац како их не би лишили живота и како би их пустили на слободу, дајући им рок за исплату до 13. фебруара 2024. године до 10 часова, објаснио је извор како су по филмском сценарију отмичари покушавали да узму новац од породица отетих.

Услијед тога оштећени су са мобилних телефона, које су им дали осумњичени, путем видео позива контактирали своје породице тражећи новац и то оштећени Ф.Б. износ од 200.000 евра, а М.К. износ од 100.000 евра.

Осумњичени отмичари су ухапшени у изнајмљеној кући у којој су мучили отете људе, а након саслушања у тужилаштву, суд им је одредио притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана