Đilas i njegovi poslanici držali Oskare, a poslanici koalicije Nada "kosovske tablice"

Tanjug
Đilas i njegovi poslanici držali Oskare, a poslanici koalicije Nada "kosovske tablice"

BEOGRAD - Poslanici više poslaničkih grupa koji su u parlament ušli na listi "Srbija protiv nasilja" ustali su sa svojih mjesta pokazujući Poslovnik Narodne skupštine nakon što je predsedavajući Stojan Radenović pozvao šefa poslanika SNS Milenka Jovanova da obrazloži prijedlog za predsjednika skupštine.

Poslanici opozicije su danas došli sa "rekvizitima" u parlament, pa su tako lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i poslanici iz te stranke, držali u rukama figure Oskara, a poslanici koalicije NADA transparente sa "kosovskim tablicama."

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je Radenoviću da je dužan da se drži Poslovnika koji, kako je rekao, "nije slobodna volja".

"Vi ste nas obavestili 8. marta da će nastavak sednice biti 11. marta u 11 časova, a onda ste 10. marta poslali obaveštenje da ujutru neće biti nastavka sednice pošto je predsednik države direktno najavio da parlament neće raditi", rekao je Aleksić.

Poslanik SNS Vladimir Orlić rekao je Radenoviću da ima mogućnost da sankcioniše takvo ponašanje opozicije.

"Mi smo ovaj dan počeli minutom ćutanja, je l' ste zaboravili? Iskoristili ste prvo javljanje da se obrušite na Vučića i pokazali da vas je baš briga i za KiM i za ono što radi Aljbin Kurti", rekao je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana