Beograd: Uhapšene četiri osobe, zaplijenjeno više od 20 kilograma droge

Tanjug
Beograd: Uhapšene četiri osobe, zaplijenjeno više od 20 kilograma droge

BEOGRAD - Četiri osobe uhapšene su zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droge, jer je beogradska policija u tri odvojene akcije kod njih pronašla više od 20 kilograma droge, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Policija je, kako navode u MUP-u, prvo u automobilu koji su koristili uhapšeni M.O. /24/ i N.P. /30/ otkrila oko 19 kilograma marihuane i 100 grama kokaina.

U automobilu je bila i torba u kojoj su policajci pronašli automatsku pušku sa okvirom, 11 komada municije, revolver sa tri metka, kao i kutiju sa 102 metka, zbog čega se M.O. i N.P. terete i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U stanu osumnjičenog M.O. na teritoriji Zvezdare policija je pronašla vagu za precizno mjerenje i veću količinu novca, koja je, kako se sumnja, stečena prodajom narkotika.

Pretresom kuće osumnjičenog N.P. na teritoriji Kaluđerice policija je zaplijenila kilogram marihuane, 510 grama droge amfetaminskog tipa, kao i 500 grama heroina.

U drugoj akciji policija je kod osumnjičenog M.Z. pronašla manju količinu kokaina, kao i veći iznos novca.

U narednoj akciji policija je pretresom stana osumnjičenog P.T. pronašla oko 120 grama amfetamina i dvije elektronske vage za precizno mjerenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana