Sprema se udar na tajkune i političare u Srbiji?

Blic
Sprema se udar na tajkune i političare u Srbiji?

Beograd - Aleksandru Vučiću ostalo je još 27 dana da ispuni obećanja vezana za rješavanje 24 sporne privatizacije što je zahtijevala Evropska unija, a kako saznaje „Blic”, već tokom sljedeće nedjelje očekuje se nekoliko velikih hapšenja.

Izvor “Blica” iz policije navodi da su sve istrage završene i da će do kraja mjeseca, baš kako su Vučić i direktor policije Milorad Veljović najavljivali, biti konačne.

- Već sljedeće nedjelje biće novih privođenja u slučaju zloupotreba u „Galeniki”, a odmah zatim slijedi i nastavak akcije u „Azotari” i otvaranje slučaja „Veterinarski zavod” - kaže izvor „Blica” blizak istrazi.

Sagovornik lista objašnjava da je u planu privođenje nekoliko uticajnih privrednika i tajkuna, a odgovornost neće moći da izbjegnu i neki političari.

- Vrlo brzo je u planu i realizacija predmeta ATP Vojvodina i nastavak oko Nuba investa - otkriva pomenuti sagovornik.

Direktor policije nedavno je izjavio da neće sve privatizacije dobiti epilog na sudu, budući da nemaju sve elemente krivičnog djela, ali da će policija sve podatke do kojih je došla, dostaviti tužilaštvu.

- Mi ne radimo samo te 24 sporne privatizacije, nego još mnogo onih koje su na neki način i bitnije. Mi nećemo stati i posao s 24 privatizacije neće stopirati dalji rad u borbi protiv korupcije i kriminala, prije svega u vezi s drugim privatizacijama - istakao je direktor policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana