Zatvorenik se u Crnoj Gori fotografisao sa dve obnažene žene, pokrenuta istraga

Agencije
Zatvorenik se u Crnoj Gori fotografisao sa dve obnažene žene, pokrenuta istraga

Podgorica - Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota iz Kotora utvrđuje kako i gdje je nastala fotografija njihovog pacijenta sa dvije žene, koja je objavljena na Fejsbuku.

Pacijent Đ. P. objavio je fotografiju sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženom, koja je obučena u uniformu zdravstvenog radnika.

Iz uprave bolnice saopštili su medijima da su, zbog sumnje da je sporna fotografija pacijenta Đ. P., hospitalizovanog na Sudskom odjeljenju, nastala u toj ustanovi, preduzeli sve neophodne aktivnosti kako bi utvrdili sve okolnosti nastanka fotografije.

"Obaviješteno je Ministarstvo zdravlja, područno odjeljenje Uprave policije, upućen zahtjev za izjašnjenje firmi Vector system sekjuriti angažovanoj na poslovima obezbeđenja Sudskog odjeljenja bolnice i organizovani su sastanci sa Kolegijumom ustanove i zdravstvenim osobljem zaposlenim na Sudskom odjeljenju bolnice", naveli su oni.

Kako su dodali, s obzirom na to da je prikupljanje činjenica u toku, uprava bolnice će nakon utvrđivanja svih okolnosti blagovremeno informisati javnost o rezultatima istrage i eventualnom pokretanju disciplinske, prekršajne ili krivične odgovornosti zaposlenog osoblja i firme koja je angažovana na poslovima obezbeđenja.

Mediji su objavili da je Đ. P. osuđenik koji kaznu izdržava u bolnici u Dobroti.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana