Trostruki ubica iz Splita zatrpan ljubavnim pismima

Agencije
Trostruki ubica iz Splita zatrpan ljubavnim pismima

SPLIT - Filip Zavadlav, trostruki ubica iz Splita kome tek sljeduje suđenje za taj zločin, u pritvoru dobija desetine ljubavnih pisama, javili su mediji u Hrvatskoj.

Dosad je stiglo tridesetak pisama, a sve su ih poslale žene razne starosne dobi i iz raznih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Mladom ubici tako su pisale žene iz Rijeke, Zagreba, Đakova, Osijeka, pa čak i iz Sidneja.

Zahtjev da u zatvoru posjeti Zavadlava do sada je tražila samo jedna žena, ali je njen zahtjev odbijen.

Pomorac Filip Zavadlav je dobio neočekivani publicitet i na društvenim mrežama, a na jednoj od njih je organizovana grupa za podršku ovom mladiću. Mnogi su čak i odobravali zločin jer je, navodno, pobio dilere droge i momke sklone kriminalu.

U svijetu, a i u Hrvatskoj, do sada je bilo više slučajeva da osuđenici za teška krivična djela postanu predmet obožavanja žena, a neki su čak sklopili i brakove.

Zavadlav je 11. januara iz automatske puške u centru Splita sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mjestu ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubistva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, prijetnji i fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega lično. (Agencije)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana