SDSS-u sva tri mandata srpske manjine

Srna
SDSS-u sva tri mandata srpske manjine

ZAGREB - Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj najviše glasova srpske nacionalne manjine dobili su kandidati Srpske samostalne demokratske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević.

U 12. izbornoj jedinici, u kojoj nacionalne manjine biraju osam zastupnika, Pupovac je osvojio 10.732 glasa, Jeckov 8.375, a Boris Milošević 7.712 glasova, prenosi Hina.

Osim njih, kandidati su bili Srđan Milaković /2.010 glasova/, Siniša Ljubojević /1.196/ i Jovica Radmanović /1.178/.

Mađarsku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru ponovno će zastupati, kao i u posljednjem sazivu, Sabora Robert Jankovics, koji je bio i jedini kandidat.

Za zastupnika italijanske nacionalne manjine ponovno je izabran Furio Radin, koji je bio jedini kandidat, a za njega je zanimljivo to što je u saborske klupe prvi put ušao još 1992. godine i smatra se najdugovječnijim saborskim poslanikom.

Najviše glasova češke i slovačke nacionalne manjine ponovo je, kao i na posljednjim parlamentarnim manjinama 2016, osvojio Vladimir Bilek /1.514/, dok je njegov protivkandidat Ivan Komak dobio 180 glasova.

Veljko Kajtazi ponovno će biti saborski poslanik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i jevrejske nacionalne manjine.

Poslanica za albansku, bošnjačku, crnogorsku, slovenačku i makedonsku manjinu ponovno će biti Ermina Lekaj Prljaskaj koja je sa 1.708 glasova pobijedila šestoricu protivkandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana