Sarajevo: Uhapšena dva lica koja su pokušala da opljačkaju pumpu

Srna
Sarajevo: Uhapšena dva lica koja su pokušala da opljačkaju pumpu

SARAJEVO- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo uhapsili su lica čiji su inicijali E.A. /24/ i A.F. /24/ zbog postojanja osnova sumnje da su maskirana i uz prijetnju pištoljem pokušala da opljačkaju benzinsku pumpu "Brkić petrol" u sarajevskoj opštini Novi Grad, nakon čega su pobjegla.

Pokušaj pljačke prijavljen je juče u 18.15 časova, a 25 minuta kasnije ova lica su uhapšena i nad njima je u toku kriminalistička obrada, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. Sarajevska policija je istog dana u 15.20 časova obaviještena da su dva lica pokušala da opljačkaju apoteku "Lužani", koja se nalazi u Ulici Ramiza Salčina u opštini Novi Grad.

Policijski službenici su izlaskom na lice mjesta zatekli i uhapsili lice čiji su inicijali E.S. /41/, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela razbojništvo u pokušaju, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti.

 Lice E.S. je prilikom intervencije nanijelo lakše tjelesne povrede policijskom službeniku, a ljekarska pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i u UKC u Sarajevu.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana