Poruka Hrvoju Klasiću: "Završićeš kao Srbi u Jasenovcu"

Srna
Poruka Hrvoju Klasiću: "Završićeš kao Srbi u Jasenovcu"

ZAGREB- Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić primio je pismo u kojem mu prijete smrću i to na način na koji su, kako je navedeno, "ustaše u Jasenovcu ubijale Srbe".

Klasić, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu i kolumnista portala "Net", poznat po istraživanju perioda ustaške Nezavisne Države Hrvatske, ponovo je izložen prijetnjama neoustaša.

"Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij Klasića izdajnika! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba: maljem, zabijanjem čavla u čelo, srbosjekom ili na drugi način.

Ne samo Klasića nego i druge dobro poznate izdajnike koji otvoreno i tajno djeluju protiv hrvatskog naroda i to u: Hrvatskom saboru, pravosuđu, medijima, nekim fakultetima, takozvanim antifašističkim i drugim nevladinim udruženjima", navodi se u pismu koje je adresirano na Filozofski fakultet u Zagrebu.

Pisac, ili pisci, nove prijetnje navode da samu likvidaciju treba "snimiti i postaviti na društvene mreže da se može gledati".

"Sve dotle dok se Hrvatska ne riješi svojih izdajnika neće krenuti naprijed. Za dom spremni", ističe se u pismu, za koje Klasić navodi da je do sada najbrutalnija prijetnja.

Klasić navodi da je u proteklih nekoliko godina primio desetine sličnih anonimnih prijetnji smrću, ali da je ovo posebno zastrašujuće.

"Osjeti se mržnja, osjeti se ljutnja. Nije ovo prvi put i na neki način sam se već navikao, ali nije mi svejedno, jer živimo u svijetu u kojem je sve moguće i u kojem su ljudi spremni na svašta", ističe Klasić.

Prije nekoliko mjeseci Klasić je takođe dobio pismo iz kog se mogla iščitati prijetnja smrću.

Hrvoje Klasić je otvoreni protivnik revizije istorije i rehabilitacije ustaške Nezavisne Države Hrvatske.

On je jedan od autora tv serijala o NDH, koji Hrvatska televizija još nije emitovala i jedan od rijetkih hrvatskih intelektuala koji je otvoreno napisao da je "Dara iz Jasenovca" istorijski korektan i, u cjelini, dobar film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana