Plenković:Da govorim kao Milanović bombe bi letjele na HDZ

Tanjug
Plenković:Da govorim kao Milanović bombe bi letjele na HDZ

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković sugerisao je danas novinarima da bi trebalo da naprave kompilaciju uvreda koje predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u, kako je rekao, dokolici, sipa svima i na taj način ostavlja utisak da je to nešto normalno, a nije.

Naveo je da HDZ Milanoviću primjereno i na njegov način odgovara na njegove napade.

- Ja jednostavno nemam drugog izbora nego da odgovaram u fušu, da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, evnuha i ućutkanih jadničaka. To je vrlo važno - rekao je premijer  Hrvatskeodgovarajuću na pitanje novinara o njegovom odnosu sa predsjednikom.
Plenković je rekao i da je jasno vidljivo da Milanović pomaže SDP-u u kampanji.

Vlada će, rekao je, i dalje raditi na tome da svi u Hrvatskoj imaju platu i da je njegov glavni posao da obezbijedi ekonomski rast, zaposlenost, covid dodatak za penzionere, povraćaj poreza za mlade.

-A šta je poenta? Budimo realni, da sve ovo što slušate od Milanovića govorim ja kao predsjednik HDZ-a, da govorim to mesecima, pa nas bi vilama izbacili iz Banskih dvora, zapalili bi Gornji grad, a na centralu HDZ-a bi letjele bombe kroz prozor.To su realnosti hrvatske političke scene - rekao je Plenković.

On je rekao da na hrvatskoj političkoj sceni postoji isključivo jedna licemjerna ljevica koja ćuti jer joj, kako kaže, odgovara da neko vulgarno i lažno napada HDZ.

- To je ta jadna i kukavička politička javnost koja ćuti. Mi nismo tu da ćutimo - rekao je Plenković, prenijeli  su hrvatski mediji.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana