Plenković prozvao Milanovića: "Ne znam nijednog takvog predsjednika"

GS
Foto: Večernji list

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je danas “slučajem bez presedana” neučestvovanje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića polaganju vijenaca kod Spomenika domovini povodom Dana državnosti, prenosi Jutarnji list.

Plenković je novinarima nakon što je zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem položio vijence na Trgu Stjepana Radića sramotnim ocijenio Milanovićev stav koji taj datum smatra HDZ-ovim praznikom.

- To je pitanje koje mediji trebaju dizati puno ozbiljnije i pitati ga kakav je to predsjednik koji ne poštuje Dan državnosti vlastite države. Mislim da je to slučaj bez presedana i ne znam ni za jednog drugog državnika na tlu Evrope koji ne poštuje Dan državnosti svoje države - rekao je premijer.

On je kritikovao i opoziciju koja takođe danas nije učestvovala u obilježavanju. “No, neki su bili tu, barem troje”, rekao je.

Rekao je da se tu radi o poštovanju hrvatskih zakona i odluka Sabora i napomenuo da “nije bilo dobro mijenjati naše tradicije prije 23 godine nego držati ih se”.

Plenković je čestitao svim Hrvatima i Hrvaticama 30. maj kao ključan datum za sve hrvatske institucije, dodavši da 33 godine od konstituisanja “prvog demokratski izabranog Hrvatskog sabora nisu puno, ali su ogromno razdoblje u istoriji hrvatskog naroda”.

- Sloboda, demokratija, međunarodno priznanje, oslobađanje okupiranih područja u Domovinskom ratu i pobjeda protiv Miloševićeve velikosrpske agresije - sve su to ključne stečevine i temelji hrvatske države - rekao je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana