Obrt u policijskoj istrazi atentata u Beogradu: Prava meta bio vladika Joanikije

Agencije
Obrt u policijskoj istrazi atentata u Beogradu: Prava meta bio vladika Joanikije

BEOGRAD - Srpske bezbjednosne službe došle su do novih saznanja u vezi sa pokušajem ubistva biznismena i dobrotvora SPC Miodraga Dake Davidovića. Operativni podaci do koji se došlo vještačenjem ukazuju da je najvjerovatnije meta napada ipak bio vladika Joanikije.

Pozivajući se na izjave više izvora u srpskim bezbjednosnim službama, pojedini srpski i crnogorski mediji su objavili kako na to ukazuju određena vještačenja koja su nedavno završena, a koja su se obrađivala više mjeseci.

Ukoliko se ova saznanja istražitelja potkrijepe materijalnim dokazima, to baca novo svjetlo na čitav taj slučaj. Kako navodi list “Borba”, tom portalu je potvrđeno da se čekaju još neki nalazi, tačnije, DNK uzorak koji je uzet sa mjesta odakle je pucano kritične noći.

Kako je taj portal ranije pisao, na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea u blizini hotela “Kraun plaza”, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi te osobe su pod posebnom obradom. Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mjesta gdje je pokušan atentat na vladiku Joanikija i Miodraga Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, 10. decembra prošle godine, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

Likvidacija Bulatovića

Do sada prikupljena operativna saznanja o motivima i načinu izvršenja neuspjelog atentata u hotelu “Kraun plaza” uveliko podsjećaju na likvidaciju vojnog ministra Pavla Bulatovića. On je ubijen iz snajpera u februaru 2000. u restoranu FK “Rad” u Beogradu, a ta likvidacija je kasnije pokrenula lavinu političkih promjena u Srbiji, ali ne i u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana