Objavljen razlog sukoba u Podgorici?

G.S.
Objavljen razlog sukoba u Podgorici?

Podgorica - Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine CG saslušaće premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i čelne ljude policije, tužilaštva.

 Povod za to je slučaj zaplijene oko 500 kilograma kokaina u Crnoj Gori koji je pronađen u kutiji banana u jednom trgovinskom lancu.

Odluka o kontrolnom saslušanju u vezi zaplijene oko 500 kilograma kokaina donijeta je jednoglasno.

Podsjećamo, radnici Volija 12. januara su u paketima banana u magacinu kompanije pronašli kokain, o čemu su obavijestili policiju.

Ranije je iz Uprave prihoda i carina saopšteno da je brod, u kojem se nalazila pošiljka banana, uplovio u Luku Bar 2. januara.

Predsjednik Odbora Milan Knežević saopštio je na sjednici tog skupštinskog tijela da bi, da su nadležni radili svoj posao, danas bio uhapšen Dragan Bokan, "po istom principu po kom je uhapšen Budimir Krstović", ili bi, kako je rekao, Krstović bio pušten da se brani sa slobode.

Ako su članovi porodice Krstović, kako je rekao, nevini u zatvoru, oni bi takođe trebalo da budu pušteni da uz jemstvo dokazuju slobodu.

Inače, na sjednici se otvorila i rasprava o aktuelnoj političkoj sistuciji između Demokrata i URE.

"Vi, gospodine Konatar, sada, kada su vas građani prepoznali, kada su građani Crne Gore vidjeli da sve ono što smo tvrdili u prethodnom periodu je istina, a istinu ste potvrdili i u sinoćnoj emisiji 'Načisto', a to je da ste pregovarali i razgovarali sa DPS-om, vaš kolega, gospodin Pavićević, je na Javnom servisu kazao da ste razgovarali i pregovarali sa DPS-om", saopštio je Martinović.

"Floskule, priča tipa izdaja-izdajnici, pa to je ista ona matrica koja se 30 godina nameće. Želim da idem kontra toga. Neću da se u Crnoj Gori lovimo zato štro različito mislimo, promišljamo, zatro što možda smo u jednom trenutklu politički savzenici, a u drugom nijesmo. Ali, zbog fotelja da jedni druge nazivamo izdajnicima, to će malo teže da ide", kazao je Konatar.

Podsjetimo, u Crnoj Gori nastao je sukob između Abazovića i Krivokapića, jer je lider GP URA podnio zahtjev za izglasavanje nepoverenja aktelnoj vladi, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana