"Nacional" tvrdi da ima snimak na kojem Joca Amsterdam govori o ulozi Mila Đukanovića u atentatu na Ivu Pukanića

Tanjug
"Nacional" tvrdi da ima snimak na kojem Joca Amsterdam govori o ulozi Mila Đukanovića u atentatu na Ivu Pukanića

ZAGREB- Hrvatski nedjeljnik "Nacional" u najnovijem broju na naslovnoj strani tvrdi da posjeduje snimak telefonskog razgovora u kojem Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, navodno govori o ulozi Mila Đukanovića u ubistvu Ive Pukanića.

"Nacional" nije objavio snimak u čijem je, navodno, posjedu, ali ne objašnjava zašto.

Prema pisanju "Nacionala", Joca Amsterdam na tom snimku objašnjava zašto nije ranije "prokazao Đukanovića".

Kao eksluzivno zagrebački nedjeljnik piše, 12 godina od ubistva Pukanića, kako kažu, iznenada se pojavio audiosnimak iz zatvora koji ukazuje na naručioca atentata.

Riječ je o snimljenom razgovoru koji je, kako piše "Nacional", vođen u sasvim drugom kontekstu, a u jednom trenutku Joca Amsterdam, koji je još uvijek u zatvoru, navodno konstatuje da je mogao biti slobodan čovjek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsjednika u ovoj priči.

Prije nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti jednog od glavnih ljudi "Nacionala" Ive Pukanića i Nike Franjića.

Uveče, 23. oktobra 2008. godine, na parkirkingu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške ulice u Zagrebu, eksplodirao je motocikl ostavljen kraj automobila.

Počinioci su brzo pronađeni, uhapšeni i osuđeni, ali su naručioci ovog ubistva do danas ostali nepoznati.

 

 

Kabinet Mila Đukanovića odbacio je danas kao neistinito pisanje "Nacionala", uz poruku da je riječ o "reciklaži laži koja je još prije osam godina lansirana".

I tada je, kažu, odmah demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika "Nacionala".

- Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vrijeme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obavještajno - medijskih centri, sprovode duže od 20 godina - navodi se u saopštenju Đukanovićevog kabineta dostavljenom Tanjugu.

Podsjećaju da je jedan od takvih pokušaja bila i takozvana "Duvanska afera", koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi.

- Činjenica je da "Nacional", koji je bio glavno oruđe, u lažnoj ''duvanskoj kampanji'', u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana