Mladi Hrvati slušaju najviše srpske folkere i repere iz BiH

Srna
Mladi Hrvati slušaju najviše srpske folkere i repere iz BiH

Split - Mladi Hrvati najviše slušaju srpske folkere i reperi iz BiH, dok domaći rok i pop iz prošlih i sadašnjih vremena više nema nikakav prolaz, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

U tekstu se navodi da prikazi sa društvenih mreža pokazuju da srpski folkeri kao što su Mia i Anastasija Ražnatović ili reperi iz BiH poput Džala Brata imaju daleko najviše pregleda mladih Hrvata.

Niko više ne sluša “Parni valjak”, “Prljavo kazalište” ili neke nove rokere - mladi Hrvati uživaju u folk pjevačicama iz okoline Pančeva i u reperima iz Sarajeva i Brčkog.

Imamo “regionalni sendvič” sastavljen od repera iz BiH i srpskih folk-pjevačica. Čini se da smo uzalud ratovali protiv muslimana i protiv Srba – njihove pjesme ulaze direktno u srca i umove naše djece, navodi se u tekstu u “Slobodnoj Dalmaciji”.

Kao jedan od primjera naveden je mart kada je na prvom mjestu “trendinga” u Hrvatskoj sedmicama bila srpska turbo-folk pjevačica Anastasija Ražnatović, čije pjesme imaju milionske preglede, a od toga dobar dio iz Hrvatske.

U tekstu se prepričava razgovor koji je nesuđeni autor obrazovne reforme u Hrvatskoj Boris Jokić imao u osnovnoj školi u zagrebačkoj Dubravi.

Djeca su mu tada objasnila da Tompson, Škoro, Cetinski i drugi pjevači više nisu u vrhu interesa, već “cajke” (folkerke).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana