Milanović:Ako nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković

Tanjug
Milanović:Ako nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković

ZAGREB - Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas u Petrinji premijera Andreja Plenkovića i njegovu eventualnu povezanost sa “aferom softver”, zbog koje je sredinom novembra uhapšena ministarka za regionalni razvoj i Fondove Evropske unije Gabrijela Žalac.

-Ko je AP? Je li Ante Pavelić? Nije. Koliko je prošlo vremena? Kninska Madam de Pompadur Žozefin Rimac i ova druga, Gabika, to su cure kalibrirane za veliki domet, a uhvatili su ih ko zadnje opančarke. I sve sad to izlazi van, to su lopine. Vidimo sad iz njihove komunikacije… Ako AP nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković - rekao je Milanović novinarima na ispraćaju 3. hrvatskog kontigenta u misiji NATO u Litvaniji.

Milanović tvrdi da je premijer Plenković svjedok ove afere, da mu je situacija nezamisliva i da je, kako je kazao, “stvar zabrinjavajuća.

Ovim povodom je ponovo upitao šta državno tužilaštvo radi po pitanju ministra odbrane Marija Banožića i sugerisao da “postoji opasnost zaborava”.

Bivša ministarka Gabrijela Žalac uhapšena je zbog sumnjivog posla izrade softvera vrijednog 2,16 miliona evra, koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije dodelilo kompaniji „Ampelos“.

Ona je uhapšena u akciji Kancelarije evropskog javnog tužioca u Hrvatskoj, zajedno sa direktorom Centralne agencije za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislavom Petricom i još dvije osobe.

Gabrijela Žalac i Josipa Rimac su razmjenjivalnj poruke na temu afere softver i spominjale inicijale AP, pri čemu nije isključena mogućnost da je to aktuelni premijer Andrej Plenković, te da je to relevantno jer se time bavi evropsko tužilaštvo.

Smatraju i da je Andrej Plenković morao da se izjasni o ovim porukama i da kaže da li je na bilo koji način povezan sa ovim slučajem.

Josipa Rimac, nekadašnja državna sekretarka Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica, poznata i kao “kraljica HDZ-a”, uhapšena je krajem maja 2020. u sklopu velike akcije u Hrvatskim šumama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana