Milanović: Ukrajina nije jedina kriza koja zaslužuje pažnju

Tanjug
Foto: Tanjug

ŽENEVA- Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas na otvaranju skupštine Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da sa ogromnom tugom i nevjericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza koja zavređuje svjetsku pažnju.

Milanović je dodao je da Hrvatska s ogromnom tugom i nevjericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza sa kojom se svet suočava.

"Možda je u najvećem fokusu, ali ima puno sukoba koji se pojavljuju na globalnom nivou i koji zaslužuju našu jednaku podršku i pažnju", istakao je Milanović, prenela je Hina.

On je pozvao je na veću pripravnost u budućim krizama.

"Treba nam snažnija i sveobuhvatnija zdravstvena arhitektura i moramo se pripremiti za buduću pretnju zdravlju", rekao je Milanović, rekavši da je pandemija kovid-19 istakla "veliku slabost u globalnom upravljanju zdravljem".

Rat u Ukrajini i s njim povezane globalne pretnje i pandemija kovida 19 teme su sastanka 194 država članica SZO u Ženevi u pokušaju da se izgradi efikasniji i pravedniji zdravstveni sistem.

"Zdravlje za mir, mir za zdravlje" moto je 75. zasedanja Svetske zdravstvene skupštine (SZS) koje se odvija u jeku rata u Ukrajini i prvi put uživo od početka pandemije kovida 19.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana