Mediji demantuju Plenkovića:Cijena goriva u Austriji nije 2.099 evra

Tanjug
Mediji demantuju Plenkovića:Cijena goriva u Austriji nije 2.099 evra

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković pohvalio se da je zahvaljujući njegovoj vladi cijena motornog goriva u Hrvatskoj "toliko jeftina", da je čak 70 centi niža nego, na prijmer, u Austriji, ali ga mediji danas demantuju.

U Hrvatskoj su, naime, od ponoći cijene osnovnog benzinskog goriva povećane za šest centi za litar i iznosi 1.38 evra, dok je litar osnovnog dizela poskupio za četiri centa i iznosi 1.28 evra.

"Mislim da su promene koje su danas nastupile minimalne. Ukupno se radi o 6.3 centa. To su jako, jako male promjene. Ono što smo mi u ovom trenutku napravili je da smo malo podigli marginu marži za trgovce naftnim derivatima. Još uvijek su cijene u Hrvatskoj toliko jeftine da mi je baš jedan gospodin danas poslao poruku", rekao je Plenković juče na konferenciji za novinare.

On je pročitao poruku sa mobilnog telefona i rekao: "Situacija je u Hrvatskoj: cena benzina 1.32, u Austriji 2.099. 70 centi razlike. Isto vozilo, isti benzin koji je udaljen, recimo 100 kilometara jedna pumpa od druge pumpe. Mi smo, sada već dve godine, omogućili našim građanima da imaju praktički najjeftinije cene naftnih derivata širom članica EU, a da ne govorim o cijeni gasa, cijeni struje".

Hrvatski portal Index, međutim, danas demantuje premijera Plenković informacijom objavljenom na sajtu Hrvatskog auto-kluba, gdje stoji da je cena benzina u Austriji 1.569 evra za litar.

" To je 53 centa niže on iznosa koji je pročitao premijer. Portal Tolls.eu takođe piše da benzin u Austriji košta 1.57 evra", piše portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana