Episkop Justin pozvao na molitvu za zaustavljanje sukoba u Ukrajini

Srna
Episkop Justin pozvao na molitvu za zaustavljanje sukoba u Ukrajini

ZAGREB - Vaskršnju liturgiju u Zagrebu danas je služio episkop hvostanski Justin, vikarni episkop Njegove svetosti patrijarha Porfirija, koji je u besjedi pozvao na molitvu za mir i zaustavljanje sukoba u Ukrajini.

Vikarni episkop prenio je brojnim vjernicima vaskršnje čestitke patrijarha Porfirija, kao i želje za zdravlje, mir u svijetu i napredak svakog pojedinca i zajednice.

“Živimo u teška vremena kad ovaj život sagledavamo jedino iz perspektive smrti, što znači da se svako zatvara u sebe, postane sebičan i želi da što više uživa u ovome životu, misleći da je to jedina destinacija našega odstojanja”, rekao je episkop Justin u besjedi.

On je istakao da ovaj svijet, koji živimo ima dosta patnje, zla i tame, bolesti i ratova, ali da ipak Bog nešto dobro vidi u ovom svijetu, a to je čovjek.

“Kada kažemo da vjerujemo u Hrista, mi vjerujemo i u Boga i u čovjeka, i iako nas život uvjerava drugačije, mi hršćani smo dužni da steknemo radosnu perspektivu Vaskrsenja Hristovog”, rekao je vladika.

Na liturgiji je pročitana vaskršnja poslanica patrijarha srpskog Porfirija, koji je do 18. februara 2021. sedam godina vodio Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku.

Svečana Vaskršnja liturgija služena je u kapeli Svetog Save u Zagrebu, zbog radova na obnovi Sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg u centru grada, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana