Za sanaciju puta u Priječanima 40.000 KM

A. T.
Za sanaciju puta u Priječanima 40.000 KM

BANjALUKA - Sanacija oštećenja na novoizgrađenoj saobraćajnici u Priječanima počeće u narednim danima, za šta je Gradska uprava izdvojila 40.000 KM.

- Izgubili smo četiri-pet mjeseci, jer smo se borili da to izvođač radova sanira. Međutim, komisije koje su izašle na teren rekle su da to oštećenje nije do izvođača nego do nepredviđenih okolnosti usljed pojave podzemnih voda, što znači da sredstva za sanaciju mora da snosi grad - kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je potvrdio, sredstva i projektna dokumentacija su pripremljeni i sanacija će početi u narednim danima, a najkasnije za dvije sedmice.

- Saniraćemo saobraćajnicu, a kao garanciju da se te podzemne vode ne bi trebalo više da pojavljuju imamo studiju koju smo sproveli - kazao je gradonačelnik. On je najavio u Priječanima i druge važne projekte, poput izgradnje pješačkih prelaza, ulica te autobuskih stajališta.

Podsjećamo, riječ je o dionici puta u Priječanima na kojoj je prethodno sanirano veliko klizište koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz. Posljednje oštećenje, čija sanacija počinje uskoro, pojavilo se krajem prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana