Turističko-rekreativni kompleks na Manjači: Prvi posjetioci na proljeće

Ilijana Božić
Turističko-rekreativni kompleks na Manjači: Prvi posjetioci na proljeće

BANjALUKA - Turističko-rekreativni kompleks na Manjači ovog proljeća primiće prve posjetioce, najavljeno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela. Završena je akcija čišćenja i uređenja jezera te će uskoro biti potpuno završena tri prostora za smještaj i odmor posjetilaca, ukupnog kapaciteta oko 600 mjesta.

- Završili smo izgradnju pecana i roštilja, a zajedno sa partnerima u ovom poslu Turističkom organizacijom Banjaluke (TOBL) i Gradskom razvojnom agencijom razradili smo nekoliko projekata, za koje smo aplicirali Gradskoj upravi, Vladi Srpske i međunarodnim organizacijama - rekli su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela. 

Od Vlade su dobili kontejnere koje planiraju prefabrikacijom pretvoriti u bungalove, odnosno smještajne kapacitete, da bi gosti mogli boraviti i po nekoliko dana. 

Iz TOBL-a su kazali da će ovaj kompleks pružiti različite sadržaje, od adrenalinskog, avanturističkog i sportskog do izletničkog turizma i uživanja u prirodi.

- Riječ je o jedinstvenom i inovativnom projektu, koji bi trebalo da poboljša i proširi turističku ponudu grada. Izvanredna lokacija i izletište bi dobro došli turistima, ali i domaćim gostima, koji će nadomak grada imati ugodno mjesto za odmor i rekreaciju - rekla je direktorica TOBL-a Irena Radojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana